ECC1

Onderhoud en doorkorttechnieken

 

De ECS beschrijft het minimum aan basistechnieken die je moet beschikken om bepaalde werken met een kettingzaag uit te voeren.  Na deze cursus vaardigen wij ons eigen certificaat uit waarvan de geldigheid overeenkomt met die van een ECC Certificaat.

Het certificaat is een bewijs dat je als kettingzaaggebruiker over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om de werken volgens de vastgelegde normen uit te voeren.

 

Inschrijven is dus de boodschap.

 

Hieronder meer info omtrent de eerste module.

Tijdens deze cursus bespreken we uitvoerig het onderhoud van de kettingzaag en een aantal doorkorttechnieken.  Het is, zoals vele van onze cursussen, een ideale mix van theorie en praktijk.

Hieronder een opsomming van de zaken die we overlopen

 

  • Veiligheid voor jezelf en voor de anderen op de werkplek.   We denken dan niet alleen kledij, werkschoenen,… maar ook een uitgebreide risico analyse.
  • Onderhoud van de kettingzaag en een controle van de functionaliteit van de veiligheidsvoorzieningen.  We denken hierbij aan de kettingrem, handbescherming, kettingvanger, beschermhoes, ..
  •  Wanneer we kijken naar het onderhoud komen volgende zaken aan bod : ketting scherpen, Kettingrem schoonmaken + controleren, luchtfilter reinigen,..
  • Inspectie van het hout en gebruik van veilige afkorttechnieken
  • Hoe het hout op de beste manier verplaatsen met de nodige hulpmiddelen en zo ergonomisch mogelijk

Alle verplichtte onderdelen zullen aan bod komen alsook waar mogelijk, geven we met plezier wat extra info mee.   Onze lesgevers hebben zelf hun certificaat behaalt en zijn daardoor perfect in staat jullie gedurende de hele cursus te begeleiden.

 

Voor deze cursus is geen basiskennis vereist.

Bij aanvang van de cursus vragen we om je eigen beschermkledij te voorzien, het overige materiaal wordt ter beschikking gesteld door de school en is in de prijs voorzien.   Toch vragen we om, indien in bezit, je eigen kettingzaag mee te nemen.  Op deze manier kan de theorie onmiddellijk in de praktijk omgezet worden en aangepast aan jouw machine.

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de cursusdata


Ik wil mij inschrijven


Belangrijk!
Sommige cursussen worden meermaals per jaar gegeven dus het is belangrijk dat u de correcte startdatum van de cursus van uw keuze invult. Dank u!

Persoonlijke gegevens


Bedrijfsgegevens

Na inschrijving via de website ontvangt u per e-mail een inschrijfformulier.
Wij verzoeken u deze ingevuld naar ons terug te sturen.