ECC 3

ECC3: gevorderde veltechnieken (middelgrote tot grote bomen)

 

De ECS beschrijft het minimum aan basistechnieken die je moet beschikken om bepaalde werken met een kettingzaag uit te voeren.  Na deze cursus vaardigen wij ons eigen certificaat uit waarvan de geldigheid overeenkomt met die van een ECC Certificaat.   Het certificaat is een bewijs dat je als kettingzaaggebruiker over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om de werken volgens de vastgelegde normen uit te voeren.

 

Inschrijven is dus de boodschap!

 

Hieronder meer info omtrent de derde module.

Deze cursus is voor mensen die al over een bepaalde basiskennis beschikken rond de handelingen met een kettingzaag alsook zonder problemen de basis celtechnieken onder de knie hebben.

Net als in de ECC1 en de ECC2 cursus, overlopen we de veiligheid van de machine, of deze volledig operationeel is en vergeten we geen situatie analyse te maken.

Nadien kunnen we van start het vellen van grotere bomen op een ergonomische manier.

 

  • Veilig en ergonomisch neerhalen van een vasthangende boom dmv een lier
  • Veilig onttakken van bomen
  • Bepalen van de velrichting
  • Valkerf maken om valrichting te bepalen (rekening houdend met houding, dak van de valkerf, gepast kettingremgebruik,…)
  • Kabelondersteunende vellingen
  • Omgaan met vasthangende bomen

 

Bij aanvang van de cursus vragen we om je eigen beschermkledij te voorzien, het overige materiaal wordt ter beschikking gesteld door de school en is in de prijs voorzien.

Toch vragen we om, indien in bezit, je eigen kettingzaag mee te nemen.  Op deze manier kan de theorie onmiddellijk in de praktijk omgezet worden en aangepast aan jouw machine.

Algemene voorwaarden


Ik wil mij inschrijven


Belangrijk!
Sommige cursussen worden meermaals per jaar gegeven dus het is belangrijk dat u de correcte startdatum van de cursus van uw keuze invult. Dank u!

Persoonlijke gegevens


Bedrijfsgegevens

Na inschrijving via de website ontvangt u per e-mail een inschrijfformulier.
Wij verzoeken u deze ingevuld naar ons terug te sturen.