ECC 2

ECC2 : basis veltechnieken ( stam kleiner dan zaagbladlengte)

De ECS beschrijft het minimum aan basistechnieken die je moet beschikken om bepaalde werken met een kettingzaag uit te voeren. Na deze cursus vaardigen wij ons eigen certificaat uit waarvan de geldigheid overeenkomt met die van een ECC Certificaat.   Het certificaat is een bewijs dat je als kettingzaaggebruiker over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om de werken volgens de vastgelegde normen uit te voeren.

Inschrijven is dus de boodschap.

Hieronder meer info omtrent de tweede module

Zoals de cursus ECC1, is het ook bij deze cursus belangrijk dat je je bewust bent van je eigen veiligheid en die van de anderen op de werkplek. Een grondige risico-analyse is hier op zijn plaats, alsook de aangepaste beschermkledij.

Hieronder een overzicht van een aantal zaken die nog zullen aan bod komen:

  • Operationele veiligheidscontrole van de kettingzaag (machine aan): koude/warme start methode, kettingrem testen bij een draaiende ketting, aan/uit checken, …
  • Voorbereiden van de boom (verwijderen kleine takken, check boom voor aantasting,…)
  • Veilige werkhouding
  • Veilige veltechniek kiezen obv de situatie van de boom
  • Veilig neerhalen van een vasthangende boom
  • Voor deze cursus is er een basiskennis ECC1 vereist.

Bij aanvang van de cursus vragen we om je eigen beschermkledij te voorzien, alle ander materiaal wordt ter beschikking gesteld door de school en is in de prijs voorzien.   Toch vragen we om, indien in bezit, je eigen kettingzaag mee te nemen.  Op deze manier kan de theorie onmiddellijk in de praktijk omgezet worden en aangepast aan jouw machine.

 

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de cursusdata


Ik wil mij inschrijven


Belangrijk!
Sommige cursussen worden meermaals per jaar gegeven dus het is belangrijk dat u de correcte startdatum van de cursus van uw keuze invult. Dank u!

Persoonlijke gegevens


Bedrijfsgegevens

Na inschrijving via de website ontvangt u per e-mail een inschrijfformulier.
Wij verzoeken u deze ingevuld naar ons terug te sturen.